Quantcast
Bild: «Man to Man» η Μέρκελ παλεύει όσο ποτέ - enikonomia.gr
share

Bild: «Man to Man» η Μέρκελ παλεύει όσο ποτέ

δημοσιεύτηκε:

Με ένα τίτλο «πολιτικής μάχης» και δύο φωτογραφίες, η μια δίπλα στην άλλη, που δείχνουν την Μέρκελ με τον Πούτιν η μία και την Μέρκελ με τον Τσίπρα η δεύτερη, η Γερμανική λαϊκή Bild περιγράφει την αλλαγή που έχει επιτελεστεί στο συμβολισμό κυριαρχίας της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή σκηνή αναδεικνύοντας τον συμβιβασμό σε βασικό στοιχείο των επιλογών της Γερμανίδας Καγκελαρίου. .

«Οι σκληρότερες 30 ώρες στη ζωή τη Μέρκελ» αναφέρει στον υπότιτλο της στην συνέχεια η Γερμανική εφημερίδα περιγράφοντας το κλίμα αντιπαράθεσης που υπήρξε στην σύνοδο κορυφής με τα θέματα της Ουκρανίας αλλά και με την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα που παρουσιάζει με χρονολογική σειρά την πορεία της Ανγκελα Μέρκελ από το Μισνκ στις Βρυξέλλες περιγράφοντας τις διαπραγματεύσεις στις οποίες εμπλέκεται η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώνει ότι στην Βελγική πρωτεύουσα θα πρέπει να συναντήσει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας ο οποίος την έχει αμφισβητήσει και την έχει χλευάσει αρκετές φορές και με τον οποίο πρέπει να διαπραγματευτεί για να διασώσει τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα από την Γερμανία.

Στις 16:00 το απόγευμα, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος συναντιέται με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από 30 ώρες αϋπνίας. Ανταλλάσουν χειραψία, της χαμογελά, του χαμογελά και καταλαβαίνει ότι όπως με τον Πούτιν κατέληξε σε συμφωνία το ίδιο πρέπει να κάνει και με την Ελλάδα. Να έρθει σε συμφωνία.

Το δημοσίευμα αφού περιγράφει την διάθεση της Ανγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας τη δήλωση της στην οποία αναφέρει ότι «η επιτυχία της Ευρώπης είναι ότι μπορεί να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις» καταλήγει με τη διαπίστωση του συντάκτη που αναφέρει «Στην πολιτική δεν υπάρχουν τέλειες ημέρες, μόνο συμβιβασμοί»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.