Quantcast
Bild: Ο Βαρουφάκης θα «ρίξει» τον Τσίπρα; - enikonomia.gr
share

Bild: Ο Βαρουφάκης θα «ρίξει» τον Τσίπρα;

δημοσιεύτηκε:

Με την αναμέτρηση δυνάμεων μεταξύ του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών ασχολείται η Bild σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Βαρουφάκης θα “ρίξει” τον Τσίπρα

Ειδικότερα στο άρθρο αναγράφεται πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν ο στενότερος σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στον αγώνα κατά της λιτότητας στην ΕΕ. Τώρα είναι εχθροί!

Μετά το δημοψήφισμα στην Αθήνα ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες στις οποίες καταγράφεται το ισχυρίο αίσθημα εναντίον του Τσίπρα.

«Εγώ είμαι εναντίον των μέτρων λιτότητας, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ψήφισαν στο δημοψήφισμα επίσης τάχθηκε εναντίον. Οταν η κυβέρνηση αποφάσισε για το αντίθετο, έπρεπε να παραιτηθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην ελληνική τηλεόραση.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο Αλέξης Τσίπρας με τις μεταρρυθμίσεις οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπό ασφυκτική πίεση.

‘Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως ηγέτης ενός νέου κόμματος.

Η συνέπεια μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν εκλογές στις οποίες ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. Ο δημοσιογράφος Γ. Τζογόπουλος (Ινστιτούτο ΕΛΙΑΜΕΠ) δήλωσε στη Bild: «Ο Βαρουφάκης βλέπει τον Τσίπρα τώρα ως αντίπαλο. Θέλει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα να αποτύχει και μετά να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική σκηνή».

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τον κίνδυνο και αμύνεται αναφέροντας πως η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης ήθελαν το Grexit. Αυτό θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα τόνισε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.