Quantcast
Bild: Ο συγκυβερνήτης έπασχε από βαριά κατάθλιψη - enikonomia.gr
share

Bild: Ο συγκυβερνήτης έπασχε από βαριά κατάθλιψη

δημοσιεύτηκε:

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings φέρνει έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild, σύμφωνα με το οποίο ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα σύμφωνα με την Blid υπάρχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες της μοιραία πτήση της Germanwings με την πτήση 470 της εθνικής εταιρείας αερομεταφορών LAM της Μοζαμβίκης.

Όπως αναφέρει μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Andreas Lubitz να είχε μελετήσει την εν λόγω πτήση προκειμένου να ρίξει το Airbus της Germanwings με παρόμοιο τρόπο.

Η Bild επίσης αποκαλύπτει πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε «ιδιαίτερη και τακτική ιατρική» θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings…

Σύμφωνα με την Bild, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε «από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους».

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.