Quantcast
Bild: Ο Τσίπρας κατηγορεί τους άλλους! - enikonomia.gr
share

Bild: Ο Τσίπρας κατηγορεί τους άλλους!

δημοσιεύτηκε:

Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τους άλλους για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων αναφέρει δημοσίευμα της Bild.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρεται και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monte στο οποίο ο Πρωθυπουργός τονίζει πως η έλλειψη συμφωνίας δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στους θεσμούς που καταθέτουν παράλογες προτάσεις αδιαφορώντας για την πρόσφατη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης επισήμανε πως η κυβέρνησή του έχει κάνει ήδη παραχωρήσεις προς του διεθνείς πιστωτές μέσω ιδιωτικοποιήσεων αλλά και μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως αντί να λάβει μέτρα λιτότητας όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποφάσισε να εφαρμόσει ειδικό φόρο για τους «πλούσιους», μέτρα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και την πώληση τελεοπτικών αδειών.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επίσης αναφέρει πως ο χρόνος πιέζει καθώς τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ με την πρώτη δόση να είναι καταβλητέα την Παρασκευή.

Ωστόσο τονίζεται στην γερμανική εφημερίδα πως ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ αλλά και τον κ. Ολάντ και συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

 

Δραματική η κατάσταση

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Günther Oettinger δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως: «Υπάρχει ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος σε επίπεδο ομάδων εργασίας μας – ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας – να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ξεκινά την καταβολή της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας».
Ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ κατέστησε σαφές, πόσο δραματική η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα…

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.