Quantcast
Bild: Παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και εθνικού νομίσματος - enikonomia.gr
share

Bild: Παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και εθνικού νομίσματος

δημοσιεύτηκε:

«Τι θα γίνει σε περίπτωση GrexitBild, την 1η Ιουλίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαπιστώσει την αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας επειδή η Αθήνα δεν θα έχει εμβάσει τη δόση των 1,5 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

Οι οίκοι αξιολόγησης θα υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο default, δηλαδή στο επίπεδο της πτώχευσης. Στην Ελλάδα οι τράπεζες θα κλείσουν.

Όμως επειδή οι Έλληνες έχουν ‘βγάλει’ στο εξωτερικό 99 δισ. και έχουν στα χέρια τους μετρητά 43 δισ. η οικονομία θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, να λειτουργεί.

Σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα δεν θα πρέπει αναγκαστικά να βγει από το ευρώ. Το ευρώ μπορεί να παραμείνει δεύτερο νόμισμα και παράλληλα να εισαχθεί άλλο εθνικό νόμισμα – ίσως ένα Greuro-, που θα κυκλοφορεί μόνο εντός Ελλάδας.

Αν όμως η χώρα βγει από το ευρώ ένα κούρεμα θα ήταν αναπόφευκτο. Η νέα δραχμή θα είχε το 30 % με 50 % της αξίας του ευρώ. Όσο η Ελλάδα παραμένει στην ΕΕ θα συνεχίσει να λαμβάνει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας», καταλήγει η Bild.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.