Quantcast
Bild: Πρέπει η Ευρώπη να πληρώσει μόνη της για την Ελλάδα; - enikonomia.gr
share

Bild: Πρέπει η Ευρώπη να πληρώσει μόνη της για την Ελλάδα;

δημοσιεύτηκε:

Επεισοδιακές είναι πλέον οι προσπάθειες διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύθηκε μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση ήταν «πολύ καλή» ήταν, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο στο δημοσίευμα αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα: κανένα!».

Οι συζητήσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα πρέπει να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ανέφεραν διπλωμάτες μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε και μισή ώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι συζητήσεις ήταν «εποικοδομητικές». ενώ για τις προτάσεις των θεσμών ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε πως δεν μπορούν να θεωρηθούν ως βάση για συζήτηση…

 

Υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές!

Εν τω μεταξύ, όλο και πιο πιθανό, αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να βγει από το πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας καθώς επιθυμεί αυστηρούς κανόνες για τις χώρες που οφείλουν.

 

Η Ευρώπη θα πρέπει να πληρώσει μόνη της για την Ελλάδα!

Χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα ανάφερε ο κ. Γιούνκερ στη Sueddeutsche Zeitung.

Η Αθήνα αντί να καταγράφει πλεόνασμα σημειώνει ελλείμματα και η οικονομία της συρρικνώνεται περισσότερο. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προειδοποιήσει: «’Εχουμε κανόνες, έχουμε αρχές».

Το ΔΝΤ έχει καταβάλει 28,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και η Αθήνα έχει αποπληρώσει τα 11,8 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 17 δισ. ευρώ η Bild εκτιμά πως δεν υπάρχουν για να καταβληθούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα πρέπει να πάει ακόμη πιο βαθιά στο θησαυροφυλάκιο του κράτους ενώ αναφέρεται πως είναι πιθανό ακόμη και ένα κούρεμα. Αν συμβεί το κούρεμα η Γερμανία και οι άλλες χώρες θα πρέπει να παραιτηθούν από ένα μέρος των δανείων προς την Ελλάδα.

Το CDU έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και χωρις το ΔΝΤ θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.