Quantcast
Bild προς Μέρκελ: «Αυτή την ομιλία θέλουμε να ακούσουμε» - enikonomia.gr
share

Bild προς Μέρκελ: «Αυτή την ομιλία θέλουμε να ακούσουμε»

δημοσιεύτηκε:

Με το γνωστό, άμεσο ύφος της η Bild απευθύνεται στην καγκελάριο ενόψει της αυριανής κυβερνητικής ανακοίνωσης στο Κοινοβούλιο και με τίτλο «Αυτή την ομιλία θέλουμε να ακούσουμε».

Μεταξύ άλλων η Bild καλεί την Άγκελα Μέρκελ να επιμείνει σε αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα με το εξής επιχείρημα:

«Στην Ελλάδα ένας δημόσιος υπάλληλος 56 ετών μπορεί να πάρει πρόωρη σύνταξη. Γι αυτό το κοινωνικό μέτρο πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεν αποτελεί λοιπόν έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας να απαιτήσουμε την άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης».

Κυρίως όμως, η Bild προτρέπει την Άγκελα Μέρκελ να πει καθαρά τα εξής: «Ο εθνικός δρόμος, που έχει επιλέξει η Ελλάδα, σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα δικαίως θεωρείται κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, λόγω της ιστορίας της. Και μετά από την αποχώρησή της από την ευρωζώνη θα παραμείνει σημαντικό μέλος της ΕΕ. Ας της δώσουμε λοιπόν τον χρόνο που χρειάζεται για να ανανεωθεί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.