Quantcast
Bild: Πως θα τελειώσει το ελληνικό θρίλερ; - enikonomia.gr
share

Bild: Πως θα τελειώσει το ελληνικό θρίλερ;

δημοσιεύτηκε:

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει για την Αθήνα ένα τρίτο βοηθητικό πρόγραμμα αναφέρει η Bild! Παράλληλα παρουσιάζει τις κρίσιμες ημερομηνίες στο «ελληνικό πόκερ»…

Η Ελλάδα πρέπει σήμερα να καταθέσει απόψε ολοκληρωμένες προτάσεις καθώς ο κ. Γιούνκερ έχει προειδοποιήσει πως αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή τότε το Grexit θα αποτελέσει γεγονός.

Παράλληλα χθες η Αθήνα απέστειλε αίτημα προς το ESM για νέο δάνειο.

Η καγκελάριος και άλλοι ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ καθώς έχουν αντιληφθεί πως οι προηγούμενες πολιτικές διάσωσης απέτυχαν αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

 

Γαλλία και Ιταλία φοβούνται τους κερδοσκόπους!

Οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία (με χρέος πάνω από 2 τρισ. ευρώ) φοβούνται πως ένα Grexit θα βυθίσει τις δύο χώρες σε χάος παρόμοιο με εκείνο της Ελλάδας εξαιτίας της δράσης των κερδοσκόπων.

 

Ο Ομπάμα παλεύει για τη διάσωση!

Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θεωρείται «οχυρό» για τις ΗΠΑ για την Ανατολή με μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην Κρήτη. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικοινωνεί συνεχώς με την κ. Μέρκελ και τον κ. Τσίπρα προειδοποιώντας πως η Αθήνα μπορεί να στραφεί σε νέους εταίρους όπως είναι η Ρωσία και χωρίς τρίτο πακέτο βοήεθιας κινδυνεύει η ασφάλεια…

 

Φόβος ταραχών και χάος!

Μόνο με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας μπορεί να αποφευχθεί η «έκρηξη» στην Ελλάδα καθώς η ανεργία ανέρχεται σε 26% και οι τράπεζες είναι κλειστές εδώ και 10 ημέρες υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική οικονομία κινείται στο χείλος της καταστροφής.».

Μόνο με μια συμφωνία θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες και οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων θα είναι ασφαλείς.

ΟΤσίπρας δεν τήρησε το λόγο του…

Αρκετές φορές ο κ. Τσίπρας έχει ανακοινώσει προτάσεις μεταρρύθμισης αλλά ποτέ δεν βγήκε κάτι χρήσιμο! Ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ και ο κ. Γιούνκερ αλλά και άλλοι εταίροι απέστειλαν τελεσίγραφο στον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό. Και σχεδόν κανένας δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας θέλει να συμμορφωθεί με τις «υποχρεώσεις».

Εκπρόσωπος από το ΔΝΤ δήλωσε στην Bild: «Είμαστε πολύ απαισιόδοξοι. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία εδώ και μήνες. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο σε μόλις 3 ημέρες;».


Οι κρίσιμες ημερομηνίες στο ελληνικό πόκερ:

➜ Πέμπτη 9 Ιούλη:

Σήμερα η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει τις νέες προτάσεις της με τις μεταρρυθμίσεις στους πιστωτές.

➜ την Παρασκευή 10 Ιουλίου:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει την ελληνική πρόταση και τα προωθεί στη ζώνη του ευρώ οι υπουργοί Οικονομικών σχετικά με. Η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα (έντοκα γραμμάτια) ύψους 2 δισ. ευρώ.

➜ το Σάββατο 11 Ιουλίου:

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν επί των σχεδίων μεταρρύθμισης και θα  κάνουν τις συστάσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Κυριακή.

➜ Κυριακή 12 Ιουλίου:

Οι ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ να αποφασίσουν για συμφωνία ή Grexit.

➜ Δευτέρα, 13 Ιουλίου:

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν και πάλι. Επίσης η Bundestag και ακόμη έξι εθνικά κοινοβούλια πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιο. Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ.

➜ Τρίτη, 14 Ιούλη:

Οι υπουργοί Οικονομικών των 28 χωρών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν ώστε να προσδιορίζουν τη συντομότερη δυνατή ημερομηνία για εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης. Η Αθήνα πρέπει να πληρώσει 83 εκατ. ευρώ για τα ομόλογα γεν.

➜ Παρασκευή 17 Ιουλίου:

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 1 δισ. ευρώ για βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.

➜ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου:

Η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.

➜ Παρασκευή, 31 Ιουλίου:
Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 4 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.