Quantcast
Bild: Πώς με «τρικ» θα εξαφανίσουν οι Έλληνες τα χρέη τους - enikonomia.gr
share

Bild: Πώς με «τρικ» θα εξαφανίσουν οι Έλληνες τα χρέη τους

δημοσιεύτηκε:

Αναλύοντας την στροφή Βαρουφάκη από την ακραία ρητορική του κουρέματος και της κατάργησης της τρόικα σε πιο ήπια διπλωματική ρητορική στην αναζήτηση συμμάχων στην Ευρώπη η εφημερίδα Bild αποκαλεί τρυκ την τακτική αυτή στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος.

Στηρίζοντας το χαρακτηρισμό αυτό η εφημερίδα αναφέρει δήλωση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία αποκαλύπτει ότι για να «απελευθερωθεί» η χώρα από τα δεσμά τους χρέους δεν θα διστάσει σε ευφημισμούς για το πώς θα αποκαλεί τις πολιτικές.  

Αποκαλώντας λοιπόν την στρατηγική αυτή  «τρυκ του Βαρουφάκη» η Γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το σχέδιο αυτό δεν έχει κατατεθεί στην ΕΚΤ ούτε έχει συζητηθεί με την Γερμανία σε αυτή τη φάση.

Γιανης Βαρουφάκης όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει αποκαλύψει στους FT ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει προεκλογικές του εξαγγελίες που αφορούν το «κούρεμα» του χρέους, μια που χώρες όπως η Γερμανία δεν έχουν ανοχές σε αυτό τον όρο, με μια εναλλακτική αντιμετώπιση του που θα συνδέεται με ανάπτυξη στη χώρα.

Η βάση της πρότασης του Έλληνα υπουργού σύμφωνα με την Bild αφορά πολιτική απόφαση για κατακράτηση των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης, εξαίροντας τους ιδιώτες δανειστές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.