Quantcast
Βίτσας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι παρένθεση ή παραξενιά της περιόδου - enikonomia.gr
share

Βίτσας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι παρένθεση ή παραξενιά της περιόδου

δημοσιεύτηκε:

«Το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο- προϊόν μιας συμφωνίας δύσκολης με προαπαιτούμενα, όλοι γνωρίζουμε τη συγκυρία, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που έγιναν. Δεν θα υπερασπιστώ το νομοσχέδιο, αλλά την ανάγκη στήριξής του» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν απολογούμαι για την προσπάθειά μας, επειδή σε έναν πόλεμο κάνουμε ελιγμούς» συνέχισε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως «τις τελευταίες ημέρες γίνεται επίθεση ενάντια στο δημοψήφισμα, όχι στο αποτέλεσμα, αλλά στην ιδέα. Το είδαμε αυτό από κύκλους που έσπρωχναν για Grexit στο εξωτερικό, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και εντός Ελλάδας από κύκλους πολιτικούς και μιντιακούς.

Εκείνοι που ήταν υπέρ του Ναι, σήμερα κάνουν ότι ενοχλούνται και διερωτώνται «είναι δυνατόν μια κυβέρνηση της Αριστεράς να ψηφίζει αυτή τη συμφωνία; Άλλα την Παρασκευή, άλλα της Δευτέρα, με στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι ούτε παρένθεση, ούτε μια παραξενιά της περιόδου, αλλά ένα σημαντικό μονοπάτι της ιστορίας»

«Το 2010 υπήρχαν εναλλακτικές για την οικονομία και την κοινωνία»

Το 2010 υπήρχαν πολλαπλές επιλογές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τότε, επιλέχθηκε η λιτότητα, για να σωθούν οι ξένες τράπεζες από τα τοξικά ομόλογα.

Αυτή η κατάσταση που ζούμε σήμερα, είναι προϊόν όχι μόνο των Μνημονίων, αλλά και της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είχε διαμορφωθεί ένα σύστημα που αποβιομηχανοποιούσε την χώρα, διέλυε την παραγωγή και τον κοινωνικό ιστό. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο και μια χώρα χρεωμένη πάντα.

«Η δύσκολη συμφωνία αποτρέπει το σχέδιο χρηματοπιστωτικής ασφυξίας»

Τόνισε ακόμη ότι «η δύσκολη απόφαση με την οποία συμβιβαστήκαμε είναι το πρώτο βήμα που αποτρέπει το σχέδιο χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, το κλείσιμο των τραπεζών και την εξαέρωση των καταθέσεων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.