Quantcast
Βίτσας: Μονομερώς κινείται όποιος εγείρει απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βίτσας: Μονομερώς κινείται όποιος εγείρει απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Στο πλαίσιο αυτής, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού, στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, καθώς και στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θέλει αλλά και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία το γρηγορότερο δυνατόν. Κινούμαστε στην κατεύθυνση των εφαρμογής των όσων συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο του 2015. Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα. Και ας το πούμε καθαρά, μονομερώς κινείται όποιος εγείρει απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη συμφωνία», σημείωσε ο κ. Βίτσας και προσέθεσε:

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι αυτό που θα κρίνει τα πράγματα, είναι η απεμπλοκή από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης που έριξαν τη χώρα οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2010 και μετά στο όνομα της διαχείρισης της κρίσης και όχι κάποιοι αριθμοί παραπάνω ή παρακάτω. Οι αριθμοί διορθώνονται, αν διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον. Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Αυτή είναι η έγνοιά μας. Αυτό θα μας βγάλει από τα μνημόνια και θα άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν, εκ μέρους των δανειστών, στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.