Quantcast
Bloomberg: 'Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής από την ΕΕ καθώς ο χρόνος τελειώνει - enikonomia.gr
share

Bloomberg: ‘Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής από την ΕΕ καθώς ο χρόνος τελειώνει

δημοσιεύτηκε:

Το Bloomberg σημειώνει πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα, την στιγμή που μελετάται η έκτακτη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για έλεγχο των καταθέσεων.

Ειδικότερα στο άρθρο αναγράφεται χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα ταλαντεύτηκε πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ καθώς η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης δεν κατέληξε σε συμφωνία με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι ηγέτες να ζητήσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη Δευτέρα.

Καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται για τη δική της έκτακτη σύνοδο χιλιάδες ‘Ελληνες συσσωρεύτηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην Αθήνα ζητώντας να σωθεί το έθνος από την χρεοκοπία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για τους δανειστές για συνωμοσία ώστε να εκβιάσουν την Ελλάδα προκαλώντας τη διακοπή των συνομιλιών.

Στη σκιά του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων οι βασικοί συντελεστές του «παιχνιδιού» πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη της Ελλάδας με κάποιους να εκφράζουν ανοικτά την αγανάκτησή τους ενώ κάποιοι άλλοι μεταξύ των οποίων και ο Β. Σόιμπλε να τηρούν σιγήν ιχθύος.

«Το κλειδί έκτακτης ανάγκης είναι να εξασφαλιστεί ένας διάλογος με ενήλικες στο δωμάτιο», δήλωσε ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Διευθύνων Σύμβουλος Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την συντάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη λίγο πριν το Eurogroup.

«Αυτό που μας λείπει είναι ο διάλογος.» τόνισε με έμφαση η Κριστίν Λαγκάρντ…

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.