Quantcast
Bloomberg για Τσίπρα: Ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων - enikonomia.gr
share

Bloomberg για Τσίπρα: Ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων

δημοσιεύτηκε:

Με τον τίτλο “Ο ειδικός στην ανατροπή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει”, το πρακτορείο Bloοmberg σχολιάζει την χθεσινή πρόταση Τσίπρα στους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε χθες στις Βρυξέλλες, πως εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, τότε θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και «αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα για τους υπέρμαχους του Brexit και ίσως και η αρχή του τέλους για τη διαδικασία».

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από τους ηγέτες της Ε.Ε. να σκεφτούν εάν θα στήριζαν μία τέτοια πιθανότητα.


«Ο Τσίπρας γνωρίζει ένα-δύο πράγματα για ακυρώσεις αποτελεσμάτων από δημοψηφίσματα» σχολιάζει το Bloomberg και θυμίζει ότι το 2015 απέσπασε το “όχι” των πολιτών, που ο ίδιος είχε ζητήσει, για να αλλάξει στη συνέχεια ρότα και να καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

H μεγάλη διαφορά στις περιπτώσεις Ελλάδας και Βρετανίας, σημειώνει, είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη στήριξη της αντιπολίτευσης στη συμφωνία με την Ε.Ε. Από την άλλη, ένα κοινό στοιχείο είναι πως και στις δύο χώρες υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας υποστηρικτών της Ε.Ε. και ο κ. Τσίπρας είπε στους ομολόγους του πως «δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατ. ψηφοφόρους που υπέγραψαν αίτηση για ανάκληση του Brexit».

«Η ειρωνεία είναι ότι οι υποστηρικτές της Ε.Ε. στην περίπτωση της Ελλάδας αντιμετωπίζονταν με χλευαστικούς χαρακτηρισμούς το 2015», καταλήγει το Bloomberg.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.