Quantcast
Bloomberg: Η ΕΕ αποκρούει την ελληνική κυβέρνηση καθώς το «Ναι» κερδίζει έδαφος - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η ΕΕ αποκρούει την ελληνική κυβέρνηση καθώς το «Ναι» κερδίζει έδαφος

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές «πυγμάχησαν» για τον τίτλο του δημοψηφίσματος της Κυριακής προτείνοντας στους ψηφοφόρους να επιλέξουν αν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μεγαλύτερες περικοπές ενώ η άλλη πλευρά τονίζει πως το «’Οχι» σημαίνει έξοδο από το ευρώ αναφέρει το Bloomberg.

Ωστόσο η επιβολή capital controls επιβλήθηκε από τια αρχές της εβδομάδας και μια δημοσκόπηση έδειξε πως οι ‘Ελληνες πηγαίνουν ενάντια στο κάλεσμα της κυβέρνησης.

«Ο χρόνος δεν μπορεί απλώς να γυρίσει πίσω δηλαδή την Παρασκευή το βράδυ πριν Τσίπρας διακόψει τις συνομιλίες» αναφέρει ο Holger Schmieding, αναλυτής της Berenberg Bank, σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

«Το παλιό σχέδιο διάσωσης δεν λήγει. Έχει λήξει. Να επέλθει μια νέα συμφωνία τώρα θα είναι πιο δύσκολο.» ανέφερε επίσης.

Πρώτη Δημοσκόπηση

Αν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή στο ευρώ τότε οι ‘Ελληνες είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση που επέλεξαν πριν πέντε μήνες ώστε να σταματήσει η λιτότητα.

Δημοσκόπηση της GPO που επικαλείται το euro2day.gr αναφέρει πως το 47% των Ελλήνων τείνει προς το «Ναι» ενώ σε 47% κυμαίνονται οι πολίτες που τάσσονται υπέρ του «’Οχι». Βέβαια στο άρθρο επισημαίνεται πως υπάρχει ένα περιθώριο σφάλματος κατά 3,1 μονάδες.

«Όποιο και αν είναι το σενάριο, στο τέλος της ημέρας, η ζώνη του ευρώ μπορεί να το χειριστεί» ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale κ. Frederic Oudea.

«Η κατάσταση όσον αφορά τη διάρθρωση των τραπεζών, και η έκθεσή τους στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είναι σίγουρα διαφορετική από ότι στην αρχή της κρίσης.».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.