Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα υποβάλει νέα πρόταση στους δανειστές - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα υποβάλει νέα πρόταση στους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποβάλει νέες προτάσεις σε μια συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις για να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια διάσωσης που απαιτούνται για να αποφύγει τη χρεοκοπία αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα παραμένει πρόθυμη να βρεθεί μια λύση, αλλά οι πιστωτές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις της χώρας προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια “ισχυρή και ολοκληρωμένη συμφωνία, και χρειαζόμαστε αυτό πολύ σύντομα,” είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .

«Ενώ όλοι οι φορείς θα πρέπει τώρα να κάνουμε το παραπάνω βήμα, η μπάλα βρίσκεται ακριβώς στο στρατόπεδο της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα αναγκαία μέτρα.»

Με τα σημάδια ότι η διαπραγματευτική κόπωση υποδαυλίζεται από την αδιαλλαξία σε όλες τις πλευρές, ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έθεσαν δημοσίως την προοπτική της εξόδου στην Ελλάδα από το ευρώ καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει στα όρια της ικανότητάς της να προβεί σε επιπλέον παραχωρήσεις.

Η Ελλάδα αντιστέκεται σε αιτήματα για περαιτέρω περικοπές στις συνταξιοδοτικές δαπάνες, καθώς και αυξήσεις φόρων.
Oι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, μετά την πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών τη Δευτέρα, με το δείκτη MSCI Asia Pacificνα έχει πέσει 0,5%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο υποστηριχτές της κυβέρνσηης σχεδιάζουν συγκέντρωση την Τετάρτη σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, σύμφωνα με μια πρόσκληση δημοσιεύτηκε στις σελίδες του Facebook.

Στελέχη όπως ο Δημήτρης Στρατούλης , κάλεσαν τους οπαδούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αλγέρι επέμεινε οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν .

Έξοδος από το ευρώ;

“Όλα πρέπει να γίνουν για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον αλγερινό ομόλογό του.

“Αλλά η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, πρέπει να κάνει μια προσπάθεια.”

Ο Τσίπρας, δεν έχει αλλάξει τα σχέδιά του για να παραστεί στο διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.