Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει χωρίς να βγεί από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει χωρίς να βγεί από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική οικονομία μπορεί να χρεοκοπήσει χωρίς  η χώρα να πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αναφέρουν  οικονομολόγοι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg.

Σύμφωνα,με το πρακτορείο  οι πιθανότητες η Ελλάδα να αθετήσει κάποιες από τις υποχρεώσεις της στις επόμενες εβδομάδες, διαμορφώνονται στο 40% ενώ η πιθανότητα μιας εξόδου από το ευρώ διαμορφώνεται στο 30%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις έρευνας του Bloomberg σε 29 οικονομολόγους.

Περίπου τέσσερις στους πέντε που ερωτήθηκαν, δήλωσε ότι μια χρεοκοπία δεν θα ενεργοποιήσει έξοδο από το ευρώ.

Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει σε διαμάχη με τους πιστωτές της χώρας για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να απελευθερωθούν τα κεφάλαια από την διάσωση των 240 δισ. ευρώ της χώρας.

Οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι για το εάν η κυβέρνηση θα εισάγει capital controls, με τις πιθανότητες να κυμαίνονται από το 20% μέχρι το 100%, σύμφωνα με την έρευνα. Η μέση πιθανότητα διαμορφώνεται στο 50%.

Εάν η Ελλάδα μείνει στο ευρώ σε συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα, ένα τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι περίπου 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν κυμαινόταν από 26 μέχρι 100 δισ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.