Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα «πάγωσε», τα σωματεία στρέφονται εναντίον του Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα «πάγωσε», τα σωματεία στρέφονται εναντίον του Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Mε τους Έλληνες εργαζόμενους να κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για πρώτη φορά από την αντίθετη πλευρά των οδοφραγμάτων αναφέρει το Bloomberg.

Μάλιστα στο άρθρο επισημαίνεται πως τα σωματεία, μία από τις κύριες βάσεις υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, θα φωνάζουν τα ίδια συνθήματα που κάποτε χρησιμοποιούσε κι ο Τσίπρας εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Γιατροί και φαρμακοποιοί, λιμενεργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Μετρό και άλλου, θα μαζευτούν στην πρώτη γενική απεργία από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, φέρνοντας τη χώρα σε απότομη στάση για 24 ώρες.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, έχουν καλέσει συλλαλητήριο για τις 11 το πρωί, κατηγορώντας τον Τσίπρα πως υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών και πως επεκτείνει τα μέτρα που “διαιωνίζουν το Μεσαίωνα των εργατών”.

Ο 41χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν κι αυτός ενάντια στα μέτρα λιτότητας στις προηγούμενες γενικές απεργίες, προσπαθεί να βιαστεί για να ολοκληρώσει, τώρα, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προς τη λιτότητα, για τα περαιτέρω μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμοστούν για να απελευθερωθούν 10 δισ. ευρώ σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τα μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ όσον αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σε σκληρότερη φορολογική νομοθεσία, θα οδηγούσε στην αμφιβολία όσον αφορά την ρευστότητα των τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.