Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει τον Μάιο, δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει τον Μάιο, δεν οδηγούν πουθενά οι διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα θα χάσει πιθανότατα μια προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζουν τέσσερις διεθνείς αξιωματούχοι  σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

H Ελλάδα δεν είναι πουθενά κοντά σε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε χθες  ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως 5 Ιουνίου, όταν θα πρέπει να γίνουν οι πρώτοι σχεδόν € 1.600.000.000 σε πληρωμές ΔΝΤ αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Μια έξοδος από το ευρώ »θα είναι μια πλήρους κλίμακας καταστροφή για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρρευσης των τραπεζών της, σοβαρή υποτίμηση του νέου νομίσματος, τη φτώχεια και τον υπερπληθωρισμό της», δήλωσε ο Νίκολας Οικονομίδης, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Stern School of Business .
ΗΠΑ Πίεση

O Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jacob Lew J. δήλωσε σήμερα  στο Λονδίνο ότι θα προτρέψει G-7 ομολόγους του για να βρει μια εποικοδομητική και ρεαλιστική έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδα. Lew είπε ότι ανησυχεί για ένα «ατύχημα» με την Ελλάδα, και ότι οι προθεσμίες περνούν οι κίνδυνοι μιας τέτοιας αύξησης περιστατικό.

Οι τράπεζες έχουν χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, αναγκάζοντάς τους να βασίζονται στη βοήθεια έκτακτης ανάγκης για να παραμείνουν στη ζωή.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις  εχουν τραβήξει, η Ελλάδα έχει δει να εξατμίζεται η ρευστότητα σπρώχνοντας την οικονομία σε ύφεση. Με αναλήψεις καταθέσεων ρεκόρ και την αυξανόμενη δυσκολία του κράτους στην κάλυψη των πληρωμών του χρέους έχουν ανανεωθεί αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο ευρώ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.