Quantcast
Bloomberg: Η Πειραιώς εξετάζει την πώληση της αιγυπτιακής μονάδας - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Πειραιώς εξετάζει την πώληση της αιγυπτιακής μονάδας

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί την δεύτερη προσπάθεια σε διάστημα τριών ετών για να πουλήσει την αιγυπτιακή της μονάδα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τρεις τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον. Η Attijariwafa Bank του Μαρόκο, η Byblos Bank του Λιβάνου και η Al Ahli Bank του Κουβέιτ, έχουν όλες πάρει την άδεια από την αιγυπτιακή κεντρική τράπεζα να εξετάσουν την εξαγορά της Piraeus Bank Egypt. Η Al Ahli έχει ξεκινήσει τη διαδικασία και αναζητά έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του Κουβέιτ για να κάνει μια πρόταση, δήλωσε μία πηγή.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας επιδιώκει να εγκαταλείψει την Αίγυπτο, 10 χρόνια αφότου εισήλθε στην χώρα με την εξαγορά της Egyptian Commercial Bank.

Μια συμφωνία θα καθιστούσε την Τράπεζα Πειραιώς την τρίτη ευρωπαϊκή τράπεζα που εγκαταλείπει την χώρα της Βόρειας Αφρικής, μετά από το 2012. Η γαλλική Societe Generale SA και η BNP Paribas έχουν πουλήσει τις τοπικές τους δραστηριότητες στην Qatar National Bank και την Emirates NBD αντιστοίχως. Η Citigroup πουλάει και αυτή την μονάδα της λιανικής.

«Βλέπουν ότι υπάρχει διάθεση από τους Άραβες επενδυτές τώρα, και η αιγυπτιακή οικονομία και οι αποτιμήσεις του χρηματιστηρίου έχουν βελτιωθεί από το 2012. Οι πολλαπλασιαστές για τις τραπεζικές μετοχές έχουν αυξηθεί σημαντικά», αναφέρει ο Wael Ziada επικεφαλής της EFG-Hermes Holding.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.