Quantcast
Bloomberg: Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς αλλά όχι τους άπληστους - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς αλλά όχι τους άπληστους

δημοσιεύτηκε:

Το Bloomberg, σε νέα ανάλυση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές επισημαίνει: «Η Ελλάδα αποφάσισε να ταράξει τα νερά με την έκδοση ενός νέου πενταετούς ομολόγου, μετά από τρία χρόνια. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς αλλά όχι τους άπληστους.

Προς το παρόν, μια επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές είναι πιο σημαντική από την εξασφάλιση καλύτερων όρων ή περισσότερων χρημάτων. Μετά την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους και την αναβάθμιση της προοπτικής για την αξιολόγηση της χώρας από σταθερή σε θετική από τον οίκο Standard & Poors, η Ελλάδα έσπευσε να εκμεταλλευθεί αυτή τη δυναμική πριν από την ανάπαυλα του Αυγούστου».

Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται επίσης, «οι επενδυτές ελπίζουν ότι δεν θα έχουν την ίδια εμπειρία της πρώτης προσπάθειας της Ελλάδας να ανακτήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Οι κάτοχοι του ομολόγου, που εξέδωσε πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα παρατηρούν έντονες διακυμάνσεις στην τιμή του [αντιθέτως] με το τωρινό ομόλογο ζητείται η άντληση ποσού 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα θεωρηθεί επιτυχία, μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στην εκδοτική προσπάθεια να αποτελείται από επενδυτές που θα αποφασίσουν να επεκτείνουν τη λήξη του. Η επιτυχία αυτή θα επιτρέψει τότε στην Ελλάδα να επιμηκύνει το χρέος της και να ανοίξει το δρόμο για τις επόμενες εξόδους στις διεθνείς αγορές προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Τρία χρόνια είναι πολύς χρόνος χωρίς πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα χρειάζεται το παράθυρο δανεισμού να παραμείνει μόνιμα ανοιχτό».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.