Quantcast
Bloomberg: Κάλεσμα Μεϊμαράκη σε Τσίπρα για κυβερνητικό συνασπισμό - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Κάλεσμα Μεϊμαράκη σε Τσίπρα για κυβερνητικό συνασπισμό

δημοσιεύτηκε:

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης θα προσκαλέσει τον αντίπαλό του, Αλέξη Τσίπρα, να σχηματίσουν έναν συνασπισμό ώστε να διαφυλαχθεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Πιστεύω στη συναίνεση και στη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε».

Οι δημοσκοπήσεις που γνωστοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, έδειξαν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο. Κανένα κόμμα δεν προβλέπεται να λάβει αρκετές ψήφους ώστε να αποκτήσει την πλήρη αυτοδυναμία στη Βουλή, σηματοδοτώντας ότι μπορεί να χρειαστούν συνομιλίες για τη δημιουργία ενός συνασπισμού.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος εάν θεωρούν πως ο Τσίπρας παρέχει την καλύτερη ελπίδα για να διατηρήσει την ευρωζώνη ενωμένη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Παρίσι και στο Βερολίνο δήλωσαν πως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande και την Καγκελάριο Angela Merkel μετά από μήνες ολονύχτιων συσκέψεων, καθώς εργαζόταν για την επίτευξη μιας συμφωνίας που να διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

«Ακόμη και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που θα φέρνει ένα νέο νόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης», δήλωσε ο Μεϊμαράκης.

«”Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και εάν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, αυτός ο κίνδυνος θα γίνει πιο άμεσος».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “δεν υπήρχε ανάγκη να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας χρωστάει μια εξήγηση για το ότι έβαλε την χώρα σε αυτή την περιπέτεια, και έφερε αβεβαιότητα και αστάθεια στη διάρκεια της πιο κρίσιμης στιγμής για την εφαρμογή του προγράμματος”, δήλωσε ο Μεϊμαράκης. «Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες».

Ο Τσίπρας είναι “το χαϊδεμένο παιδί” της Ευρώπης αφού πήγε “κλαίγοντας να ζητήσει διάσωση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. “Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί, και άλλο πράγμα να είσαι πολιτικός”.

Όπως τονίζει το Bloomberg τόσο ισχυρή είναι η πίστη του στην Ευρώπη, “που ο Μεϊμαράκης δήλωσε πως θα παραιτηθεί από τυχόν ηγετικές αξιώσεις ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για να σχηματιστεί ένας αξιόπιστος συνασπισμός”.

Ο Μεϊμαράκης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι “ο Τσίπρας μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Έχει χρησιμοποιήσει υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρόλα αυτά, τον υποστηρίξαμε όταν θεωρήσαμε ότι κινδύνευε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.