Quantcast
Bloomberg: Μέρκελ και Ολάντ στηρίζουν την επιστροφή Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Μέρκελ και Ολάντ στηρίζουν την επιστροφή Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξελιχθεί από τον πιο διχαστικό ηγέτη της Ευρώπης στην μεγαλύτερη ελπίδα για την διατήρηση της ενότητας της ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο «Από επαναστάτης, αξιόπιστος: Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την επιστροφή Τσίπρα».

Σύμφωνα με το άρθρο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε Παρίσι και Βερολίνο υποστηρίζουν πως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Γάλλο πρωθυπουργό και την Γερμανίδα καγκελάριο κατά τους δύσκολους μήνες που προηγήθηκαν μέχρι την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Αφού πέτυχαν την στροφή Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον θεωρούν πλέον ως τον πιο κατάλληλο πρόσωπο για να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει, φέρεται να δήλωσαν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ενώ πρόσθεσαν: Αυτό καθιστά τον Τσίπρα την καταλύτερη επιλογή για την διασφάλιση της σταθερότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε καλές πιθανότητες να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ανεξάρτητα με το ποιος θα κερδίσεις τις εκλογές», είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει επανειλημμένως δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα».

Ο πολιτικός μετασχηματισμός του Τσίπρα, επέτρεψε στην Ελλάδα να κερδίσει περαιτέρω εξωτερική βοήθεια 86 δισ. ευρώ, που έθεσε τέλος στη φήμη περί Grexit…

O Φρανσουά Ολάντ από την άλλη μεριά έχει δηλώσει πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θαρραλέος, είχε εκλεγεί σε μια πλατφόρμα πολύ αριστερή και αυτός κατέληξε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που ήταν κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο»…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.