Quantcast
Bloomberg: Ο Γιούνκερ επιδιώκει νέο σχέδιο για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Γιούνκερ επιδιώκει νέο σχέδιο για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σηματοδότησε ότι χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι ακόμα σε αναμονή για μια πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του αδιεξόδου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή μίλησε στο Κοινοβούλιο , όπου επέκρινε τις προτάσεις των πιστωτών και δήλωσε πως ελπίζει ότι η τελευταία προσφορά από τους πιστωτές για να ξεκλειδώσει τα κεφάλαια διάσωσης ήταν “μια ένα κακό διαπραγματευτικό τέχνασμα».

Ο κ. Γιούνκερ αντέτεινε ότι ο κ. Τσίπρας είχε παραποιήσει τις πτυχές των συνομιλιών με τους πιστωτές και είπε ότι δεν απάντησε στο τηλεφώνημα του ‘Ελληνα Πρωθυπυργού εξαιτίας της έλλειψης γραπτών προτάσεων με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση ενίσχυσης.

«Δεν έχω ένα προσωπικό πρόβλημα με τον Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G7 αλλά τόνισε με έμφαση πως: «Η φιλία, προκειμένου να διατηρηθεί, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι ελάχιστοι κανόνες».

Οι δηλώσεις Γιούνκερ σύμφωνα με το Bloomberg αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη απογοήτευση των πιστωτών προς την Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται να αποδεχθεί τους όρους που έχουν θεσπίσει για τις πληρωμές διάσωσης.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι πιθανό να οδηγηθεί προς την προεπιλογή του Grexit.

Η κυβέρνηση πρέπει να σφραγίσει μια συμφωνία ή να πάρετε μια ακόμη παράταση στις 30 Ιουνίου για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πληρωμή του χρέους που ανέρχεται σε 313 δισ. ευρώ…

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.