Quantcast
Bloomberg: Ο Τσίπρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Τσίπρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και οι πιστωτές κατηγορούν ο ένας τον άλλον για την έλλειψη προόδου που απαιτείται ώστε να «ξεκλιεδώσουν» οι ενισχύσεις αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι προθεσμίες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας απομακρύνονται αναφέρει ανώνυμη πηγή στο Bllomberg που ασχολείται με το ελληνικό ζήτημα καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τους στόχους του προϋπολογισμού είναι έντονες.

Μάλιστα σύμφωνα με το Bloomberg το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας είναι η επιμονή των θεσμών για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 3 δισ. ευρώ.

Επίσης η Ελλάδα πρέπει να κάνει τέσσερις πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτό το μήνα ενώ το πακέτο διάσωσης λήγει στο τέλος του Ιουνίου.

Ωστόσο αναφέρει το άρθρο πως το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει σχολιάζοντας την παρέμβαση Τσίπρα στη Le Monde που κρούει κώδωνα κινδύνου στην ευρωζώνη.

H Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εβδομάδα σκληρών αποφάσεων καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη σανίδα σωτηρίας φτάνουν στο τέλος του παιχνιδιού, με τους δανειστές να μη δείχνουν σημάδια υποχώρησης για την απελευθέρωση της χρηματοδότησης των 7,2 δισ. ευρώ.

Τα εχέγγυα που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες για να παραμείνουν ζωντανές έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, ενώ συνεχίζεται η εκροή των καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποιούν εχέγγυα της ελληνικής κεντρικής τράπεζας για  την άντληση όλο και περισσότερης έκτακτης ρευστότητας κάθε εβδομάδα, με την ΕΚΤ να ανοίγει τη βρύση της ρευστότητας κάθε φορά με το σταγονόμετρο.

Ο Α. Τσίπρας προειδοποιεί στη Le Monde η απόφαση για λύση είναι κρίσιμη για όλη την Ευρώπη:

«Αν κάποιοι, πάντως, νομίζουν ή, θέλουν να πιστεύουν, ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα διαπράττουν μεγάλος λάθος. Θα τους πρότεινα απλώς να ξαναδιαβάσουν το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ: “Για ποιον χτυπά η καμπάνα;”».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.