Quantcast
Bloomberg: Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Παραμένουν οι διαφορές  μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε μία σειρά ζητημάτων , από τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις και τις πωλήσεις assets, μέχρι τις εργασιακές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg .

Η δημοσιονομική θηλιά σφίγγει στην Ελλάδα μετά από εβδομάδες μικροπολιτικής, αναφέρει το Bloomberg, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ίσως χρειαστεί να αποδείξει στην ΕΚΤ στις επόμενες ημέρες ότι είναι πρόθυμος να εργαστεί προς την κατεύθυνση ενός συμβιβασμού.

«Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΚΤ να καταστήσει πιο αυστηρούς τους όρους για το δανεισμό έκτακτης ανάγκης στη συνεδρίαση της 6ης Μαΐου, μια απόφαση η οποία διακινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα περαιτέρω προς τη χρεοκοπίας».

Επίσης, δύο πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες, εμφανίστηκαν σκεπτικοί στο Bloomberg ότι θα επιτευχθεί μια τεχνική συμφωνία μέχρι τις 6 Μαΐου.

Τότε, το δ.σ. της ΕΚΤ πρόκειται να συζητήσει εάν θα αυξήσει τα discounts στα collateral που δέχεται από τις ελληνικές τράπεζες σε αντάλλαγμα της έκτακτης χρηματοδότησης, σε μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση στη ρευστότητα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.