Quantcast
Bloomberg: «Το πάρτι τελείωσε είπαν οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα» - enikonomia.gr
share

Bloomberg: «Το πάρτι τελείωσε είπαν οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα»

δημοσιεύτηκε:

«Το πάρτι τελείωσε είπαν οι Ευρωπαίοι στον Τσίπρα την ώρα που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου», αναφέρει το Bloomberg, χρησιμοποιώντας την φράση του Λιθουανού υπουργού Οικονομικών.

Το άρθρο αναφέρει πως η συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης ήταν γεμάτο από αισθήματα έντασης, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών έλεγαν στον Τσίπρα ότι απέτυχε να τιμήσει τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών για να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Αυτό αναφέρουν έξι αξιωματούχοι που μετείχαν στις συζητήσεις, αλλά έδωσαν τις πληροφορίες υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η αλήθεια είναι ότι από τις πλέον σκληρές της διαπραγμάτευσης δεν ήταν η Άνγκελα Μέρκελ, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά η Λιθουανή Ντάλια Γκριμπουσκάιτε, η πρώτη που μίλησε για πάρτι που φαίνεται να τελειώνει.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά και η Ευρώπη είναι απροετοίμαστη σε τέτοιου είδους συμπεριφορές», τόνιζε στους δημοσιογράφους.

Ο Μαρκ Ρούτε μίλησε για θαύμα που πρέπει να συμβεί και ο Μαλτέζος, Ζόζεφ Μουσκάτ για τεράστιο χάσμα εμπιστοσύνης που έχει ανοιχτεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αυτός, όμως, που έθεσε τα πράγματα σε μια δραματική διάσταση ήταν ο Γιούνκερ που έκανε λόγο για προετοιμασίες ενός Grexit.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.