Quantcast
Bloomberg: Τόμσεν, ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Τόμσεν, ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ένας  από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο  εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πoλ Τόμσεν.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ο 60χρονος δανός οικονομολόγος κρατά το ανάστημά του έναντι των οικονομικών σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να τεθεί το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία.

Αυτή τη φορά, όμως, η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η αξιοπιστία της στο ΔΝΤ κρέμονται από μια κλωστή, καθώς η χώρα ξεμένει από χρήματα και οι ευρωπαίοι δανειστές της ζητούν την «ευλογία» του Ταμείου πριν προχωρήσουν σε περαιτέρω εκταμίευση κεφαλαίων διάσωσης.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο Τόμσεν έχει συνδεθεί στενά με την ελληνική διάσωση από την έναρξή της το 2010 και συχνά εκπροσωπεί το Ταμείο στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου συνήθως συμμετέχουν υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Εκείνη η διαπραγμάτευση, τον Δεκέμβριο, ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία», σημειώνει ο Martin Edwards, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Seton Hall στο South Orange στο Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος έχει ερευνήσει προγράμματα δανεισμού από το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.