Quantcast
BoE: Κάντε σχέδια έκτακτης ανάγκης για Grexit - enikonomia.gr
share

BoE: Κάντε σχέδια έκτακτης ανάγκης για Grexit

δημοσιεύτηκε:

Η Τράπεζα της Αγγλίας πιέζει τις βρετανικές τράπεζες να καταρτίσουν σχέδια για την περίπτωση που η ελληνική κρίση χρέους κλιμακωθεί ή η χώρα φύγει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αν και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν μειώσει τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει πει πως η έκθεση σε χώρες της ευρωζώνης με υψηλό χρέος παραμένει «σημαντική» και ενέχει «ουσιαστικά ρίσκα».

Το προσωπικό της κεντρικής τράπεζας «εργάζεται στενά» με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών και την FCA για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης.

«Οι οικονομίες άλλων χωρών της ευρωζώνης ενισχύονται και η ανθεκτικότητα των τραπεζικών τους συστημάτων έχει βελτιωθεί», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής του Μαρτίου, τα πρακτικά της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. «Ωστόσο, η επιτροπή κρίνει πως, αν η Ελλάδα και οι εταίροι της ευρωζώνης δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικότερες επιπτώσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.