Quantcast
Βοήθεια στη Ρωσία προσφέρει η Κίνα - enikonomia.gr
share

Βοήθεια στη Ρωσία προσφέρει η Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Βοήθεια  προς την Ρωσία για την αντιμετώπιση της νομισματικής κρίσης είναι έτοιμη να προφέρει  η Κίνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Phoenix TV στο Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα θα παράσχει βοήθεια προς τη Ρωσία εάν αυτό είναι απαραίτητο ενώ τονίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στη χώρα ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε οικονομικές της δυσκολίες, δήλωσε ο Wang.

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου δήλωσε με τη σειρά του ότι μια επέκταση στην ανταλλαγή νομισμάτων μεταξύ των δύο χωρών και η αυξημένη χρήση του γουάν στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις στη Ρωσία.

Αν και η πρόταση δεν προσφέρει μεγάλη ανακούφιση καθώς οι σημαντικές πιέσεις προέρχονται από τις κεφαλαιακές εκροές, που συνδέονται με την πτώση στις τιμές πετρελαίου, και τις δυτικές κυρώσεις, το εθνικό νόμισμα έχει ενισχυθεί σήμερα 3,1% έναντι του δολαρίου.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Μόσχας έχει σταθεροποιηθεί ενώ και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 30 μονάδες στο 13,3%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.