Quantcast
Βόμβα Μέρκελ: Δέχεται κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Βόμβα Μέρκελ: Δέχεται κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

“Βόμβα”  έριξε η Άγκελα Μέρκελ με την πρότασή της για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου, πρόταση που κινείται προς τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και της ιταλικής, να μην περιορίζονται οι μετανάστες στη χώρα πρώτης εισόδου τους στην Ευρωπαική Ένωση.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τάχθηκε υπέρ της κατανομής των μεταναστών – που μπορούν να ζητήσουν άσυλο – σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ανάλογα με το μέγεθος τους πληθυσμού και την οικονομική ισχύ τους, ενώ τάχθηκε παράλληλα υπέρ της καθιέρωσης των ίδιων κανόνων όσον αφορά τη διεκπεραίωση των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου.

«Πρέπει να εργασθούμε», για να αλλάξουμε το Δουβλίνο, δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Κυρίως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Μάλτα πιέζουν για αλλαγές. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, διότι δεχόμαστε πάντα πρόσφυγες».

«Όλα δείχνουν υπέρ ενός συστήματος, με το οποίο θα λαμβάνουμε υπόψη το μέγεθος του πληθυσμού και την οικονομική ισχύ», δήλωσε η Μέρκελ. Τότε, μπορεί κανείς να σκεφθεί, αν θα μπορούσαν να υποβάλλονται και να επεξεργάζονται οι αιτήσεις για άσυλο στην Ιταλία και όσοι μπορούν να γίνουν δεκτοί να κατανέμονται σε όλη την ΕΕ.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ είχαν επιφυλάξεις κατά τη σύνοδο κορυφής και θέλουν να περιορίσουν τον αριθμό όσων ζητούν άσυλο για λόγους εσωτερικής πολιτικής, σημειώνει η Handelsblatt.

 

 

Πηγή: Handelsblatt

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.