Quantcast
Βουλή: Σφοδρή κριτική των κομμάτων στην κυβέρνηση - Την παραίτησή της ζήτησε ο Δένδιας - enikonomia.gr
share

Βουλή: Σφοδρή κριτική των κομμάτων στην κυβέρνηση – Την παραίτησή της ζήτησε ο Δένδιας

δημοσιεύτηκε:

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, που περιλάμβανε την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών, αλλά άσκησαν σφοδρή κριτική για το σύνολο της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση «καταψήφιζε ακρίτως τα πάντα» και τώρα ως κυβέρνηση «υπερψηφίζει ακρίτως τα πάντα». Μάλιστα ο κ. Δένδιας, ζήτησε, από την κυβέρνηση να προσφύγει στον λαό γιατί ακολουθεί μια ολοσχερώς καταστροφική πολιτική, ακολουθώντας τη γραμμή που ακολούθησε την Τρίτη στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τους εισηγητές των κομμάτων τονίσθηκε ότι επέρχεται φορολογική λαίλαπα και ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τα όσα «προς χάριν λαϊκισμού».

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε μια πολιτική στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης συμφωνίας που ψηφίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, από αυτούς δηλαδή τώρα που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης παρέθεσε στοιχεία από τη βεβαίωση, δηλαδή το αποτέλεσμα των ελέγχων του 2014 και 2015, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών για να καταδειχθεί -όπως ανέφερε- ποιος απέφερε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με αυτά το 2014, βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ, ποσά ύψους 26.620.924 ευρώ, ενώ το 2015 ποσά ύψους 175.441.443 ευρώ.

Παρεμβαίνοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, επικαλέστηκε έγγραφο του έτερου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη στο οποίο αναφέρεται ότι τα ποσά αυτά, που ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης δεν είναι απλώς βεβαιωμένα, αλλά είχαν εισπραχθεί επί της κυβέρνησης της ΝΔ.

Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι χρησιμοποίησε τον όρο «βεβαίωση» για την ακρίβεια του λόγου του, δεδομένου ότι ορισμένες υποθέσεις από τη «λίστα» οδηγηθήκαν στη Δικαιοσύνη.

«Ναι, αλλά κι εγώ ακριβολογώ όταν αναφέρομαι στο έγγραφο Χουλιαράκη. Για να μη δημιουργούμε εντυπώσεις», ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.