Quantcast
Βούλτεψη: Δεν υιοθέτησα τα περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος» - enikonomia.gr
share

Βούλτεψη: Δεν υιοθέτησα τα περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος»

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινιστική δήλωση σχετικά με όσα είπε περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», έκανε πριν από λίγο με ανακοίνωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του «Μέγκα», μεταξύ άλλων στα οποία αναφέρθηκα όσον αφορά στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, έκανα αναφορά και στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη», ανέφερε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών».

«Κατά τα λοιπά, στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω.
Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι επιστρέφεται στον κ. Τσίπρα η προειδοποίησή του ότι θα αναζητηθούν «ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», καθώς η αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί αιτία πολέμου και επομένως, αν συμβεί αυτό, οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τον κ. Τσίπρα», τόνισε ακόμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.