Quantcast
Βούτσης κατά Πανούση: Εκτός τόπου και χρόνου τα περί εσχάτης προδοσίας - enikonomia.gr
share

Βούτσης κατά Πανούση: Εκτός τόπου και χρόνου τα περί εσχάτης προδοσίας

δημοσιεύτηκε:

Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας Γιάννη Πανούση που κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία για το σχέδιο Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης καταλόγισε στον κ. Πανούση «λεκτικές ακρότητες, οι οποίες όμως εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε μιλώντας στον «Κόκκινο», «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς που έκανε σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης πως ο ίδιος ο κ. Πανούσης γνώριζε καλά ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (πχ capital control). Είπε, επίσης:

«Έχει κανένα νόημα, τώρα (…), να τα βαφτίζουμε όλα αυτά, να τα περιχαρακώνουμε ή να τα πασπαλίζουμε από πάνω με εκδοχές ή υπαινιγμούς περί εσχάτης προδοσίας; (…). Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή – και πολύ καλά έκανε – όλη την ευθύνη, όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν – κατ’ ελάχιστο- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις. (…). Δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών «να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες», αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως».

«Αν έχω να προσάψω κάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη», συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, «είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.