Quantcast
Βούτσης: Μπορούν να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα - enikonomia.gr
share

Βούτσης: Μπορούν να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

«Άνοιξε ο δρόμος με επώδυνες και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εταίρους.

Επισήμανε ότι «μπορούν άνετα να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν αυτά τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα. Εκεί είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης και δεν είναι στο να ανατραπεί η κυβέρνηση».

«Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξαέρωση καταθέσεων, δεν βρισκόμαστε σε κοινωνική καταστροφή στην οποία οδηγούμασταν από την απίστευτη σκληρότητα τιμωρητικής υφής ενός μέρους ηγετικού των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν ρωγμές και τέθηκαν επί της ουσίας τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα και της ελληνικής κυβέρνησης, που εκπροσώπησε αυτή την αντίσταση στις στρατηγικές της λιτότητας, θα φανεί τώρα και κυρίως θα φανεί στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Ανέφερε ακόμα: «Με ανησυχεί η δύσκολη και κακή συμφωνία, την οποία όμως θα στηρίξουμε και το ξέρει αυτό και ο πρωθυπουργός, που πήρε την ευθύνη.

Θα πάρουμε όλοι μαζί την ευθύνη να στηριχθεί μια συμφωνία στην οποία θα πρέπει να βρεθούν τα κοινωνικά αντίμετρα που να δώσουν μια προοπτική στον κόσμο για να μην οδηγηθεί σε παραπέρα ανθρωπιστική κρίση».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.