Quantcast
Βούτσης: Να μη μειωθούν οι συντάξεις των βουλευτών - enikonomia.gr
share

Βούτσης: Να μη μειωθούν οι συντάξεις των βουλευτών

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση σε έντονο ύφος πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος παρά την εντολή του πρωθυπουργού, ζήτησε να μην μειωθούν οι συντάξεις βουλευτών με το νέο ασφαλιστικό.

Ο κ. Βούτσης παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο θέμα της εξαίρεσης των βουλευτικών συντάξεων από το νέο ασφαλιστικό και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, υπεραμύνθηκε της διάταξης και μίλησε για «λαϊκισμό».

 «Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ αυτή την διάταξη» της εξαίρεσης των συνταξιούχων βουλευτών από τον ασφαλιστικό «αρμαγεδδώνα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Έκανε λόγο για «καλπάζοντα λαϊκισμό εναντίον της πολιτικής…» και « τα κόμματα που τους αφορά περισσότερο θα έπρεπε να πάρουν τις ευθύνες τους…»

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα τόνισε: «εγώ σηκώνομαι να υπερασπιστώ το παρελθόν σας…», «το σύνολο των βουλευτών που προ του 2012 είχαν δύο τουλάχιστον θητείες, γιατί γι αυτούς μιλάμε και μόνο, στο σύνολό τους είναι περισσότεροι από τα άλλα κόμματα και όχι από την Αριστερά…»

 «Δεν πρόκειται για μια συντεχνιακή υπεράσπιση, οι συντάξεις των πρώην βουλευτών έχουν μειωθεί τα χρόνια της κρίσης από 40 με 60% και οι συντάξεις είναι έως 1.400 ευρώ το μήνα για βουλευτές με 20 χρόνια θητείας, ακόμη και πρώην υπουργούς. Είναι συντάξεις κατ’ απονομήν που τους δόθηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο» σημείωσε

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από τον Τύπο σημείωσε: «είναι αδιανόητο να γράφονται άρθρα με τίτλους “γενικών αυτοί…” που οδήγησαν εκεί την χώρα, για ανθρώπους 80 και 90 χρόνων… για ανθρώπους που αρκετοί δεν είχαν επάγγελμα, δεν είχαν την κεφαλήν κλίναι… Είμαι υποχρεωμένος αυτή την διάταξη της εξαίρεσης των κατ’ απονομήν συντάξεων να την υπερασπιστώ απέναντι σε έναν ορυμαγδό που αναπτύσσεται χωρίς στοιχεία…».

Η παρέμβαση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου κάνοντας τον κ. Βούτση να ακούγεται να του λέει «πραγματικά σταυροκοπιέμαι από αυτά που ακούω από τον Βασίλη Κεγκέρογλου και αυτά που λέτε δεν αφορούν κανένα… Τι να σου πω άνθρωπε μου… κι είμαι και Πρόεδρος της Βουλής…».

Ο κ. Νίκος Βούτσης εξήγησε την παρέμβασή του λέγοντας ότι «ήρθε μια λαϊκή γυναίκα και άρχισε να μου φωνάζει για τις συντάξεις των βουλευτών μπροστά σε όλους».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.