Quantcast
Βρετανία: Οι αγωγές για απάτη ξεπέρασαν το 1 δισ. δολ. το 2015 - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Οι αγωγές για απάτη ξεπέρασαν το 1 δισ. δολ. το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η συνολική αξία των υποθέσεων απάτης που έφτασαν στα βρετανικά δικαστήρια ήταν το 2015 πάνω από 732 εκατ. στερλίνες (1,04 δισ. δολάρια), έναντι 15 εκατ. στερλινών λιγότερο το 2014, σύμφωνα με έκθεση της KPMG που δόθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το κείμενο, οι πιο φτωχές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποτελούν τους πιο συνηθισμένους στόχους των εγκληματιών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μέση αξία της απάτης ανά αγωγή ήταν 2,4 εκατ. στερλίνες, το οποίο αντιστοιχεί σε μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με το μέσο των δύο εκατ. του 2014, αναφέρει η έκθεση που παρακολουθεί υποθέσεις απάτης με ζημιές άνω των 100.000 στερλινών που έφτασαν στο βρετανικό δικαστήριο.

«Αυτοί οι απατεώνες είναι συχνά σεβαστά άτομα σε θέσεις εμπιστοσύνης, τα οποία έχουν την ευκαιρία και τα μέσα ώστε να διαπράξουν την απάτη, καθιστώντας δύσκολο για τις εταιρίες το να τους εντοπίσει», τόνισε ο Hitesh Patel, εταίρος στη σήμανση, στην KPMG.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως άνδρες είναι υπεύθυνοι για το 85% της συνολικής ζημιάς από απάτες το 2015, με την πλειοψηφία τους να είναι άνω των 45 ετών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.