Quantcast
Βρούτσης: «Αποφεύγουμε την εθνική καταστροφή με μία πάρα πολύ κακή συμφωνία» - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: «Αποφεύγουμε την εθνική καταστροφή με μία πάρα πολύ κακή συμφωνία»

δημοσιεύτηκε:

«Η αποτίμηση είναι ότι ευτυχώς φαίνεται ότι αποφεύγουμε… μία εθνική καταστροφή αλλά δυστυχώς από την άλλη μεριά πάμε σε μία πάρα πολύ κακή συμφωνία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι: «Αποφεύγουμε την εθνική καταστροφή, καθώς αναμένεται  να γίνει πέμπτη αξιολόγηση και αυτό ενδεχομένως επιτευχθεί με το τρίτο μνημόνιο».

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας πως: «Κατέρρευσαν τα ψέματα, οι ψευδαισθήσεις. Παρακολουθώ τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι προκλητική, ότι δηλαδή η χώρα έκλεισε την συμφωνία με ήπια μέτρα ωστόσο θα εφαρμοστούν οριζόντια μέτρα, τα οποία θίγουν κυρίως τα λαϊκά  στρώματα όπως (χάνεται ένας μηνιαίος μισθός αλλά και μια μηνιαία σύνταξη). Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό καθώς η χώρα έχει έλλειμμα 0,6%».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να  παραμείνει στην Ευρώπη αλλά θα πρέπει πρώτα να γίνει αξιολόγηση ταυτότητας των μέτρων».

«Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη χώρα είναι υφεσιακά (π.χ η αύξηση εργοδοτικών εισφορών  κατά 5 μονάδες). Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν 25.000 άνεργοι και αναμένονται να  μειωθούν μισθοί, μείωση 5% θα σημειωθεί στις επικουρικές συντάξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.