Quantcast
Business Insider: Ο Γιάνης Βαρουφάκης πιο ενδιαφέρων άνθρωπος στον κόσμο - enikonomia.gr
share

Business Insider: Ο Γιάνης Βαρουφάκης πιο ενδιαφέρων άνθρωπος στον κόσμο

δημοσιεύτηκε:

Ως τον πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο στον κόσμο ανακηρύσσει τον Γιανη Βαρουφάκη το Business Insider με αφιέρωμα του στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Αν και οι θέσεις του αλλάζουν καθημερινά, σε μια νέα διαπραγμάτευση που η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει την έξοδο από την κρίση χρέους, αυτό λειτουργεί θετικά για τον γκουρού της θεωρίας των παιγνίων που οδήγησε τον Ελληνικό χρηματιστήριο την Τρίτη σε εκρηκτική άνοδο 11,3%.

Φορώντας ένα μπλέ πουκάμισο ριχτό έξω από το παντελόνι στις συναντήσεις του με ευρωπαίους ομολόγους του και αξιωματούχους στέλνει το μήνυμα «δεν παίζω μα τους όρους σας». Η ειδικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η στρατηγική λήψης αποφάσεων μέσω της θεωρίας των παιγνίων και σύμφωνα με ένα συνάδελφο του το Πανεπιστήμιο του Austin είναι εξαιρετικά μορφωμένος και «σκέφτεται αρκετά βήματα μπροστά από τους άλλους στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».

Αν αυτό είναι αλήθεια αναφέρει το δημοσίευμα ο Βαρουφάκης δεν φαίνεται να ακολουθεί αυτή την μεθοδολογία. Αρχικά απείλησε με αθέτηση των συμφωνιών για να ξεκινήσει μια πορεία στην Ευρώπη στην συνέχεια όπου άρχισε μια προ-διαπραγμάτευση, για να καταλήξει την Τρίτη να προτείνει ανταλλαγή ομολόγων αντί για κούρεμα με το οποίο απειλούσε ως «τρελός» για να πείσει τους δανειστές να κάνουν πίσω.

Η στρατηγική Βαρουφάκη είναι τολμηρή, λίγο τρελή αλλά ανοικτή στην διαπραγμάτευση καταλήγει το δημοσίευμα και μπορεί να τον οδηγήσει στον προορισμό του, αν και μπορεί να του γυρίσει και μπούμερανγκ. Ότι και να γίνει φαίνεται ότι το μέλλον του ευρώ βρίσκεται στα χέρια ενός τολμηρού, χωρίς γραβάτα, ακραίου οικονομολόγου  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.