Quantcast
CDU: 60 διαρροές την «πρόβα» ψηφοφορίας - enikonomia.gr
share

CDU: 60 διαρροές την «πρόβα» ψηφοφορίας

δημοσιεύτηκε:

Κατά του τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα ψήφισαν σήμερα, στη δοκιμαστική ψηφοφορία που έγινε, 56 βουλευτές της ένωσης των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοσοσιαλιστών (CDU και του αδελφού κόμματος CSU), των οποίων ηγείται η Άγκελα Μέρκελ ενώ άλλοι τέσσερις δήλωσαν ότι απέχουν.

Η κανονική ψηφοφορία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει αύριο στη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ), ενώ κατά την ψηφοφορία για το πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελλάδα, που έγινε τον Ιούλιο, είχαν ψηφίσει κατά της συμφωνίας 60 βουλευτές του CDU/CSU.

Τέσσερις άλλοι βουλευτές δεν πήραν θέση στη δοκιμαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με συμμετέχοντες στη διαδικασία, ενώ περίπου 20 βουλευτές απουσίασαν.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU τερματίστηκε μετά από μία ώρα. Μόνο ένας από τους επικριτές της συμφωνίας έλαβε τον λόγο.

O Σόιμπλε τόνισε στους βουλευτές ότι θα ήταν ανεύθυνο να αρνηθούν την περασμένη Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα τη δυνατότητα ενός τρίτου πακέτου. Η Γερμανία θα ήταν τότε «εντελώς απομονωμένη», σύμφωνα με τον Σόιμπλε.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι στο τρίτο πρόγραμμα υπάρχουν πολλοί στενοί έλεγχοι του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να αναμένεται ότι αύριο δεν θα είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές του CDU/CSU.

 

Πηγή: Spiegel OnLine

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.