Quantcast
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει τέταρτο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει τέταρτο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

«Όχι μόνο δεν κλείνει η β’ αξιολόγηση, αντιθέτως εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο». Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ένα βαρύ, όπως το χαρακτηρίζει, μνημόνιο που θα εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον ως το 2020. Ένα μνημόνιο που αποτελεί, όπως υποστηρίζει, αποτέλεσμα των κυβερνητικών ερασιτεχνισμών.

Όμως, ο Κ. Χατζηδάκης απαντά και στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι η ΝΔ καταψηφίζει ακόμη και τα θετικά μέτρα: «Δίνουμε 3,6 δισ. και δεν παίρνουμε τίποτε, μιας και τα όποια αντίμετρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξει υπεραπόδοση της υπερφορολόγησης… Εάν και εφόσον δηλαδή», αναφέρει. Παραλλήλως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε το σύνολο των μέτρων, αλλά είναι ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου. Διαβεβαιώνει, από την άλλη, μέσω του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι η ΝΔ δεν θα διαγράψει τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό το σύνολο της συμφωνίας, προβλέπει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα απαξιωθούν ακόμη περισσότερο στα μάτια ττης κοινής γνώμης. Αλλά, «όσο η οικονομία σέρνεται, οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές», δηλώνει και εξηγεί το βασικό λόγο που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πολιτική αλλαγή: όσο ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία, ο λογαριασμός της επόμενης μέρας γίνεται βαρύτερος.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, μείωση φόρων -μείωση δαπανών -προσέλκυση επενδύσεων, ενώ, τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διοργάνωσε «κομματικές φιέστες» στα εγκαίνια των εθνικών οδών, στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί τα έργα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.