Quantcast
Χατζηδάκης: Προς πώληση το 49% του ΔΕΔΔΗΕ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Προς πώληση το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, στη Γαλλία ήταν θετικά και θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα στον κλάδο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αυτό που τους είπαμε στη Γαλλία, είναι ότι αυτή την ώρα υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, φιλο-επενδυτική, είναι ευκαιρία να έρθετε να επενδύσετε», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτου Θέματος ( 104, 6 FM).

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνοντας: «Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, υπάρχουν δύο διαγωνισμοί που είναι στον αέρα και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για τον ΔΕΔΔΗΕ ξεκινάει και αποφασίσαμε να πάμε στο 49%.

Ότι κάνουμε συμβουλευόμαστε τους καλύτερους σύμβουλους της αγοράς. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθεί η υποθαλάσσια φυσική αποθήκη στην Καβάλα, είναι μια αποθήκη για να αποθηκεύεται φυσικό αέριο σε περίπτωση ανάγκης. Θα γίνει διαγωνισμός».

Αναφερόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «η διαδικασία συνεχίζεται, ψάχνουμε να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία και τις κατάλληλες τιμές».

Μιλώντας για τον ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός είπε ότι «γίνονται κινήσεις αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες. Για την ΛΑΡΚΟ, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί τροπολογία».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ , λέγοντας ότι «όλες οι μονάδες θα κλείσουν έως το 2023, εκτός την Πτολεμαΐδα όπου θα πάει έως το 2028», ενώ σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί ένας ειδικός συντονιστής που θα έχει αρμοδιότητα το θέμα της απολιγνιτοποίησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.