Quantcast
Χατζηδάκης: Σε εφαρμογή εντός του 2022 η κάρτα αναπηρίας - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Σε εφαρμογή εντός του 2022 η κάρτα αναπηρίας

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να εφαρμοστεί η κάρτα αναπηρίας εντός του 2022 επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην πρώτη επιστημονική ημερίδα του ΣΕΦ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο «Πρόσβαση Παντού».

Όπως είπε ο υπουργός, «θέλουμε μέσα στο 2022 να αποκτήσει εφαρμογή η κάρτα αναπηρίας» και συνέχισε: «Θα κάνει λιγότερο δύσκολη την καθημερινότητά τους με τις συναλλαγές στο δημόσιο. Έχει ξεκινήσει η συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Κυρίως όμως, με το ψηφιακής διακυβέρνησης για να πάρει “σάρκα και οστά” το συντομότερο δυνατόν η κάρτα αναπηρίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως το νέο έτος ξεκινά από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση προσωπικού βοηθού για χίλιες βαριές περιπτώσεις αναπηρίας. Παράλληλα, ξεκινά τους επόμενους μήνες η μεταφορά Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε νέες εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν προσβάσιμα από όλους.

Έρχονται ευρωπαϊκά κονδύλια για 4 χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι σύντομα θα μπορούν σύντομα να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων 4 χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες, επτακόσιοι ιδιωτικοί χώροι εργασίας και τριακόσιοι δημόσιοι χώροι, όπως και 17 κέντρα κοινωνικής πρόνοιας προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα για όλους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.