Quantcast
Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα λόγω 24ωρης απεργίας - enikonomia.gr
share

Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα λόγω 24ωρης απεργίας

δημοσιεύτηκε:

Εικοσιτετράωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 κήρυξε για σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), αντιστεκόμενο, όπως επισημαίνεται, «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξή τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας σημειώνουν ότι με την απόφαση του υπουργού Μεταφορών για άμεση κατάργηση της χάρτινης μηνιαίας κάρτας στις αρχές Οκτωβρίου και την αντικατάσταση της από «έξυπνη» κάρτα μέσα σε έναν μήνα έχουν δημιουργηθεί χαοτικά προβλήματα

«Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζει το Σωματείο, η χαοτική κατάσταση δεν περιορίζεται στα εκδοτήρια, αλλά αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.

«Συνυπολογίζοντας και την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δημιουργείτε ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί την μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των υποδομών των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.