Quantcast
Χρήστος Σταϊκούρας: Στην Πορτογαλία για τις συνεδρίασεις του Eurogroup και του Ecofin - Η ατζέντα - enikonomia.gr
share

Χρήστος Σταϊκούρας: Στην Πορτογαλία για τις συνεδρίασεις του Eurogroup και του Ecofin – Η ατζέντα

δημοσιεύτηκε:

Στη Λισαβόνα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin, σήμερα και αύριο 22 Μαΐου, αντίστοιχα, στις πρώτες διά ζώσης συνεδριάσεις από τον Σεπτέμβριο 2020, μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές στην ευρωζώνη σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο, με βάση και τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, θα εξεταστούν οι πιθανές μακροχρόνιες προκλήσεις και επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία και θα αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.
Ακόμη, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα για τη λειτουργία των κοινών μηχανισμών εποπτείας και εξυγίανσης στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 22 Μαΐου, ο Έλληνας υπουργός θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin. Στην ατζέντα, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συζήτηση για τον σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών ένταξης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία πορεία ισορροπημένης, ανθεκτικής και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθούν τρόποι για τη μετάβαση από τα έκτακτα μέτρα στήριξης σε μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Επιπρόσθετα, οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συζητήσουν για τον ρόλο της φορολογικής πολιτικής ως εργαλείο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των εθνικών κεντρικών τραπεζών με αντικείμενο την ενδυνάμωση του κοινού αντίκτυπου της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην οικονομία της Ένωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.