Quantcast
Χριστουγεννιάτικα παζάρια για κοινωνικούς σκοπούς - enikonomia.gr
share

Χριστουγεννιάτικα παζάρια για κοινωνικούς σκοπούς

δημοσιεύτηκε:

Η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων τίθεται στο επίκεντρο μη κυβερνητικών και εθελοντικών οργανώσεων που καλούν τους πολίτες να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από εορταστικά μπαζάρ, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο τους.

Πολυπολιτισμικό γλέντι

Ένα πολυπολιτισμικό γλέντι στη γειτονιά του Γερανίου, στο κέντρο της Αθήνας, οργανώνει η οργάνωση νέων μεταναστευτικής καταγωγής «Generation 2.0» σήμερα, στις 3 μ.μ., στον πολυχώρο «BIOS- Ρομάντσο» στην Ομόνοια.

Πρόκειται για το εορταστικό μπαζάρ «We take the streets» που έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλες τις γωνιές του κόσμου μέσα από γεύσεις, μουσική, χρώματα και αρώματα.

Παραδοσιακά φαγητά, φορεσιές, πολύχρωμα υφάσματα, χειροποίητες δημιουργίες, αραβική καλλιγραφία και επιτόπια μίνι κομμωτήρια δημιουργούν ένα πολυπολιτισμικό γλέντι. Την εκδήλωση θα «ντύσουν» μουσικά οι DJ Magi, DJ Paco,Terra Exotica, Katerina Karali, The Uniques. Τρόφιμα μακράς διάρκειας θα συλλέγονται για το κέντρο «Pedro Arrupe». Επίσης, θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια για να δοθούν στο σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έκθεση κούκλας

Για 13η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» από σήμερα 16 έως και 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

Το εργαστήρι βρίσκεται στη διεύθυνση Δεληγιώργη 33, στο Μεταξουργείο και η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 11 π.μ. ως τις 8 μ.μ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Δραστηριότητες για παιδιά

Τις πόρτες του εκπαιδευτικού κέντρου της «Ένας κόσμος άνω κάτω» (Οδ. Ανδρούτσου 2, Αθήνα) ανοίγει η «ActionAid» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ. Μέσα από ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τον μυστηριώδη ταξιδιώτη 2Π, την οικογένεια Νιάμπολα από τη Νιάμπολα και θα ανακαλύψουν τρόπους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από πέντε ετών και άνω.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα

Το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο τους από κουτιά γάλα θα στολίσουν οι «Γιατροί του Κόσμου» για έβδομη συνεχή χρονιά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κουτιά γάλα μακράς διάρκειας για να δοθούν κατόπιν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Συμπληρωματικά οι «Γιατροί του Κόσμου» θα συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα.

Η εκδήλωση θα γίνει από τις 9 π.μ. ως τις 8 μ.μ. στα Προπύλαια (Αθήνα), στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (Θεσσαλονίκη) και στην πλατεία Γεωργίου Α’ (Πάτρα).

Επίσης, σπιτάκια της οργάνωσης με χριστουγεννιάτικα είδη λειτουργούν ως τις 5 Ιανουαρίου στα Προπύλαια και στα Σπάτα.

Χειροποίητα είδη από πρόσφυγες

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, έργα ζωγραφικής, μάλλινα αξεσουάρ και λιχουδιές που ετοίμασαν πρόσφυγες από δομές της Αττικής θα διατεθούν σε μπαζάρ που διοργανώνουν πρόσφυγες και εθελοντές που τους υποστηρίζουν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. ως τις 4 μ.μ., στο «Impact Hub Athens», στο Μοναστηράκι. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ίδιων των προσφύγων.

Υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών

Για την υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και των οικογενειών τους η εθελοντική οργάνωση «Δρόμοι ζωής» διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για 15η συνεχή χρονιά στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. με 8 μ.μ., στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Γκάζι. Κοσμήματα, πλεκτά, αξεσουάρ, γλυκίσματα, λικέρ, μεταχειρισμένα βιβλία και άλλα αντικείμενα θα προσφέρονται, ενώ τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι «Rhythm Hoppers» με ρυθμούς λιντι χοπ. Επίσης θα διοργανωθούν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι, χορό, τραγούδι, κατασκευή φιγούρας Καραγκιόζη και χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία.

Τα μπαζάρ του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το «Χαμόγελο του Παιδιού». Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των δημιουργικών εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Τα μπαζάρ πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χρυσούπολη, Αριδαία, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Χαλκίδα, Κόρινθο, Ιωάννινα, Πάτρα, Αίγιο, Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Λάρισα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ρόδο.

Φιλοζωικό Σωματείο Stray Care

Το Φιλοζωικό Σωματείο Stray Care με έδρα την Σκόπελο μας προσκαλεί στην έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών που διοργανώνει στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού 134-136, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο) στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11 π.μ. ως τις 11 μ.μ. Πάνω από 60 εκθέτες θα βρίσκονται στο χώρο με χειροποίητα είδη ένδυσης, υπόδησης, κοσμημάτων, αξεσουάρ, δώρα, φυτικά καλλυντικά, σαπούνια, είδη σπιτιού, παιδικά και βρεφικά είδη, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες.

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, πραγματοποιείται και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας (Κλεισόβης 18, Πειραιάς) από σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (10 π.μ.- 8 μ.μ.). Διάφορα είδη ευγενικής προσφοράς φίλων, εθελοντών και χορηγών του Ιδρύματός διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Για τα άτομα με νοητική υστέρηση

Μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ο φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση «Εστία» διοργανώνει εορταστική αγορά με μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες από τα παιδιά, τους εκπαιδευτές και τους εθελοντές της. Γούρια, στολίδια ξύλινα, πάνινα και μεταλλικά, ξύλινες κατασκευές, πινακάκια, ημερολόγια, σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, λικέρ, γλυκά του κουταλιού, χειροποίητα ζυμαρικά και πολλά ακόμη χριστουγεννιάτικα είδη περιμένουν τους επισκέπτες στο χώρο της «Εστίας» (Σόνιας Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό). Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων Αγίου Δημητρίου

Η Τράπεζα Χρόνου Αγίου Δημητρίου και Αλίμου ανοίγει τις πόρτες της για το Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 10 π.μ.- 4 μ.μ. Το παζάρι θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου και οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο για να ανταλλάξουν βιβλία, να γευτούν λιχουδιές και να συλλέξουν φάρμακα για την ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων του Αγίου Δημητρίου.

Παζάρι του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μαργαρίτα»

Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει το εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαργαρίτα»

στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι.

Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζουν οι σπουδαστές της «Μαργαρίτας», στα δημιουργικά εργαστήρια που υποστηρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και αναπτύσσουν συνεργασίες με καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μάγειρες και δημιουργικούς επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το έργο του.

Για την ενίσχυση των ΚΕΘΕΑ

Το πρόγραμμα απεξάρτησης «ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ» προσκαλεί το κοινό στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του, στη Στοά Κοραή, στην Αθήνα σήμερα και αύριο από τις 11 π.μ. ως τις 9 μ.μ.

Μπορεί κανείς να βρει χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος, ενώ τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του «ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ».

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει και το «ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. ως 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.