Quantcast
Citi: Η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει στην Ελλάδα ακόμη και μετά από εκλογές - enikonomia.gr
share

Citi: Η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει στην Ελλάδα ακόμη και μετά από εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες πιθανότητες να συγκεντρώσει τις αναγκαίες ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρούν οι αναλυτές της Citigroup ότι έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός που εκτιμούν πως με την κίνησή του να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να μειώσει την περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας..

 

Εκτιμήσεις

Σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών οι αναλυτές της Citi πιθανολογούν ότι θα αναγκαστεί το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει μία σαφή θέση σχετικά με το ενδεχόμενο συνέχισης του προγράμματος διάσωσης, πράγμα που μέχρι στιγμής απορρίπτει.

Για τις βουλευτικές εκλογές, συμπληρώνουν οι αναλυτές της Citi, με βάση τις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό μεταξύ του 30%-39% των ψήφων. Μαζί με το μπόνους των 50 εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκεντρώσει 140 με 152 έδρες και θα έχει πιθανότατα αυτοδύναμη κυβέρνηση.  

 

Αισιοδοξία

Η Citi πιστεύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, θα καταφέρει να κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ενόψει και των εκλογών, ώστε να παρουσιαστεί η πρόοδος στο εκλογικό σώμα. Σε αντίθετη περίπτωση «η αποτυχία της Ελλάδας να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μεγάλη αναταραχή στην οικονομία της σε αντίθεση με αυτά που πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία κατά την έξοδό τους από τα δικά τους προγράμματα».

 

Πολιτική αβεβαιότητα

Και καταλήγει η Citi: «Είναι επίσης θολό σε αυτό το στάδιο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας ακόμα και ενδεχόμενες εκλογές θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συμμαχία με ένα άλλο κόμμα ή θα μπορούσε να κυβερνήσει με κυβέρνηση μειοψηφίας. Φαίνεται όμως ότι η πολιτική αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα παραμείνει ακόμα και μετά από βουλευτικές εκλογές εάν αυτές λάβουν τελικά χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.