Quantcast
CNBC: Ακόμα και η Ρωσία προετοιμάζεται για Grexit - enikonomia.gr
share

CNBC: Ακόμα και η Ρωσία προετοιμάζεται για Grexit

δημοσιεύτηκε:

Ακόμα και η Μόσχα προετοιμάζεται για Grexit σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

H Elvira Nabiullina, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας (CBR), δήλωσε χαρακτηριστικά  στο CNBC ότι: «Eχουμε εξετάσει αυτό το σενάριο ως ένα από τους πιθανούς κινδύνους, που θα αυξήσει την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην ευρωπαϊκή αγορά, που ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους μας, και είμαστε σίγουρα ανήσυχοι από αυτό. “

Η ρωσική οικονομία αγωνίζεται για την ανάπτυξη και αυτή την εβδομάδα δημοσιεύτηκε στοιχεία που δείχνουν 5,5 τοις εκατό μείωση της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο.

Στο αποκορύφωμα των κυρώσεων και των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου, πιο επιθετικές απαιτήσεις για την άφεση του χρέους στις χώρες της νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν να έχουν περαιτέρω αρνητικές συνέπειες για τη Ρωσία, λέει η διοικητής.

 Η Ελλάδα είναι ένας εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και οι δύο χώρες μοιράζονται ένα πνευματικό δεσμό.

Ακόμη και εν μέσω των έντονων διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία χρέους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να κάνει ένα ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο Πούτιν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.