Quantcast
CNBC: «Επίθεση γοητείας» από την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

CNBC: «Επίθεση γοητείας» από την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους ομολόγους του, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μια νέα συμφωνία για το χρέος βρίσκονται στο μικροσκόπιο του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της CMC Markets, Μάικλ Χιούσον, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια “επίθεση γοητείας”, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη ορισμένων εκ των Ευρωπαίων εταίρων της σχετικά με μια νέα συμφωνία για το χρέος, όμως μένει να φανεί εαν η Γερμανία θα υποχωρήσει ως προς τις σχετικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Η περιοδεία ξεκίνησε την Κυριακή, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να συναντά τον γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έμοιαζε με έναν τοξικομανή, περιμένοντας για μια ακόμη μεγάλη δόση βοήθειας και προσθέτοντας ότι έπρεπε να ξεφύγει από το χρέος, καθώς δεν θέλει να λάβει άλλα δάνεια.

Σύμφωνα με το CNBC ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής G10 FX της BofA Merrill Lynch Global Research, Θάνος Βαμβακίδης, επισημαίνει ότι είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα είδος ελάφρυνσης τους χρέους, σημειώνοντας ότι είναι παρά πολύ υψηλό.

Τέλος, ο μεγάλος φόβος των αγορών είναι πόσο διάστημα θα απαιτηθεί προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, τονίζει ο επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φόβος αυτός μεταξύ των επενδυτών έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να χάσει το 40% της αξίας της, μια τάση που ενδεχομένως να συνεχιστεί αν δεν υπάρξει σύντομα λύση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.