Quantcast
CNBC: Η Αυστραλία ετοιμάζεται να δεχτεί νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών - enikonomia.gr
share

CNBC: Η Αυστραλία ετοιμάζεται να δεχτεί νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών

δημοσιεύτηκε:

Η Αυστραλία και η ελληνική κοινότητα ετοιμάζονται να δεχτούν ένα κύμα νεομεταναστών σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Η Μελβούρνη που έχει υποδεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων στο πέρασμα τω χρόνων είναι ξανά έτοιμη να υποδεχτεί τους Έλληνες που θα μεταναστεύσουν εκεί.

Ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στη Μελβούρνη, Μπιλ Παπαστεργιάδης, αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ : «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει περίπου 10.000-15.000 Έλληνες με αυστραλιανή υπηκοότητα να έχουν επιστρέψει στη Μελβούρνη, αν και είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην Ελλάδα και να μείνουν μόνιμα”.

Παράλληλα παρουσιάζονται περιπτώσεις Ελλήνων που μετανάτευσαν αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ο Τάσος Κερεμεζής δουλεύει σε μια καφετέρια στη Μελβούρνη από το 2013 που εγκατέλειψε την Ελλάδα. “Δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. Δεν είναι τόσο εύκολο όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια. Αυτό που θα πρότεινα σε όποιον επιθυμεί να έρθει στη Μελβούρνη είναι να έρθει ενημερωμένος και να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει».

Ο Νίκος Μυλωνάς, πρόεδρος της Ελληνικού Τμήματος Εμπορίου στην Αυστραλία, σημειώνει πως πολλοί άνθρωποι που φτάνουν στη Μελβούρνη από την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν διαφορετικές εργασιακές συνθήκες.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.