Quantcast
CNBC: Μπορεί να καθυστερήσει και άλλο η δόση - enikonomia.gr
share

CNBC: Μπορεί να καθυστερήσει και άλλο η δόση

δημοσιεύτηκε:

H διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τον προϋπολογισμό, μπορεί να σημαίνει ότι η τελευταία δόση των 1,8 δισ. ευρώ μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς η πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Όπως επισημαίνει το CNBC σε δημοσίευμά του, καθώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες σήμερα για να συζητήσουν για την Ελλάδα, φαίνεται ότι ένα σχέδιο για τη διαπραγμάτευση μιας πιστωτικής γραμμής για τη χώρα, που θα της δώσει ένα «στήριγμα» αφού βγει από το πρόγραμμα, είναι ακόμη μακριά.

«Όλα αυτά αποτελούν πολιτικό πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήλπιζε να κερδίσει την έγκριση των ψηφοφόρων πριν από την εκλογή νέου ΠτΔ και πιθανώς κοινοβουλευτικές εκλογές.

Το αριστερό αντί-μνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έλθει στην εξουσία, ρίχνοντας το πρόγραμμα σε χάος», αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC.

Το CNBC αναφέρει ότι μετά από μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση στο Παρίσι πριν από δύο εβδομάδες, η τρόικα πιέζει την Ελλάδα για περισσότερα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν στην Ελλάδα επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ για το 2015.

Υπενθυμίζει δε ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι απαιτήσεις της τρόικας δεν ήταν δικαιολογημένες και ότι οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού είναι σωστές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.